Trafik Sigortası Yaptırmak İçin Gerekli Evraklar

Trafik sigortası yaptırmak için gerekli evraklar ve 2019 yılı zorunlu trafik sigortası gerekli belgeler aşağıda maddeler halinde listelenmiştir. Bu istenilen evraklar her ne kadar genel bir belge niteliğinde olsa da oldukça mahremdir. Özellikle tanımadığınız veya şüphe duyduğunuz acenta veya kişilere kesinlikle bu evraklardaki bilgileri vermemelisiniz. Kimlik fotokopinizi veya araç ruhsatın fotokopisini kesinlikle tanımadığınız kişilere göndermemelisiniz.

Zorunlu trafik sigortası, herhangi bir kaza durumunda, kazaya sebep olan aracın sigortasının, kaza da kusuru bulunmayan tarafın aracında oluşan maddi hasar, yaralanma, sakat kalma gibi durumlarda hastane masraflarını ve ölümlerde tazminatı karşılaması için yapılmaktadır.

Trafik sigortasını kasko sigortasından ayıran özellik yaptırılmasının zorunlu olmasıdır ve yaptırılmadan trafiğe çıkmak yasaktır. Trafik sigortası yaptırılmayan araç herhangi bir denetime uğradığı zaman, alıkonularak anlaşmalı bir otoparka çekilir. Araç sahibinin sigortayı yaptırması ve sigortasız trafiğe çıktığından dolayı işlenen cezayı ödemesi sonrası, otopark ücretini de ödeyerek aracı geri alabilmektedir. Tüm bunlardan dolayı sigorta yapılması her açıdan daha doğru olmaktadır.

2019 Trafik Sigortası Yaptırmak İçin Gerekli Belgeler Listesi

  • Araç sahibinin kimliği.
  • Araç ruhsatı.
  • Sigorta firması kurallarına bağlı olarak önceki poliçeniz.

Trafik sigortası yaptırmak için gerekli evraklar bu kadarla sınırlıdır.

Sigortayı yaptıracak olan kişinin kimliği: Kimliğinizde muhakkak TC Kimlik NO yazılı olmalıdır. Ayrıca yine isim soyisim bariz bir şekilde okunuyor olmalıdır. Ayrıca fotoğrafınızın da güncel olması gerekmektedir. (Fotoğrafın güncelliğinden kasıt, kimlik üzerinizdeki görsel ile şuanki görünüşünüz net bir şekilde birbirine benzemesi gerekmektedir.)

Motorlu Taşıt / Araç Ruhsatı: Ruhsat içerisinde bulunan bilgiler muhakkak sigorta firması tarafından kontrol edilmeli ve ona göre bir fiyatlandırma yapılmaktadır. Plaka, araç modeli, markası, aracın sınıfı, kullanım şekli vs gibi nüanslar tek tek not sisteme girilerek bir fiyatlandırma çıkartılmaktadır. Ruhsat yanınızda yoksa teklif almak için ruhsatın seri nosu da bazı sigorta firmaları tarafından kabul görmektedir. 

Kısacası; TC Kimlik numaranız ve araç bilgilerinizle çok basit bir şekilde sigorta teklifi alabilirsiniz.

*Şirket üzerine kayıtlı olan araçlarda ise TC kimlik No yerine şirkete ait Vergi No gereklidir.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir